Hoofdgerechten, Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Romige aspergesoep met een geheim ingrediënt

Romige aspergesoep met een geheim ingrediënt || cookedbyrenske

Jaa eindelijk zijn er ‘lente waardige’ temperaturen op de thermometer te lezen, wat hebben we daar lang op moeten wachten zeg!

Het aspergeseizoen is al weer een paar weken geleden gestart. Nu zijn de meeste mensen lyrisch over ‘het witte goud’… dat ben ik ook, begrijp me niet verkeerd. Ik vind ze heerlijk! Maar stiekem vind ik de groene nog veel lekkerder! Hun nootachtige smaak als je ze in de grillpan klaarmaakt, hmmm jummm!

Daarnaast zijn ze een stuk makkelijker klaar te maken, want je hoeft ze niet te schillen en als je ze met een dunschiller (ja een dunschiller, maar niet om ze te schillen ;)) tot slierten verwerkt kun je ze zelfs rauw eten! De mogelijkheden zijn eindeloos… haha wat een dooddoener is die zin he? Maar het geeft wel goed aan hoe dol ik op groene asperges ben! 😉

Over het algemeen zijn de groene asperges bijna het hele jaar door wel te vinden bij de Albert Heijn, gewoon in het koelvak op de groente afdeling.

Ik ben naast groene asperges ook gek op soep en dan vooral van die hele lekkere romige… maar altijd room toevoegen aan je soep is natuurlijk niet al te gezond (ook al gebruik ik bijna altijd kookroom wat minder vet bevat).  Daarom bedacht ik deze soep, MEGA romig maar dan zonder room toe te voegen… wat dan wel? Check snel de kookvideo!

Dat ging misschien een beetje snel, dus bij deze het recept zodat je hem thuis ook kunt maken!

Dit heb je nodig
4 personen
voor de soep
500 gram groene asperges
2 grote uien
3 teentjes knoflook
1 rijpe avocado
500-800 ml groentenbouillon
1 el Provençaalse kruiden
Olijfolie
Zout en peper
Sap van een halve limoen

voor de crostini
1 ciabatta (niet afgebakken)
1 teentje knoflook
1 tl Provençaalse kruiden
Zout en peper
3 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180℃.

 Snijd de uien redelijk fijn en hak de knoflook grof. Snijd van de asperges het houterige stukje af en snijd in drieën.

Doe alles in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat peper en zout toe. Hussel goed door en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Snijd de ciabatta in repen van 2cm en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Rasp het teentje knoflook in de olijfolie en meng met de Provençaalse kruiden, zout en peper door elkaar. Smeer met een kwastje op elk stukje brood wat van de olie.

Zodra de asperges geroosterd zijn kunnen ze uit de oven en de broodjes erin. Bak de broodjes als aangegeven op de verpakking.

Snijd de avocado en doe in de blender. Voeg de asperges, ui, knoflook en bouillon toe. Het is mogelijk dat je het in 2 delen moet doen. Als je de blender te vol doet kan het gebeuren dat hij overstroomt. De blender die ik gebruik heeft een maximale ‘werkruimte’ van 1 liter. Bij stilstand mag er dan dus niet meer dan 1 liter volume inzitten. De hoeveelheid bouillon die je toevoegt is aan jou, als je een dikkere soep lekkerder vindt doe je er wat minder bij, liever dunner, dan voeg je wat meer bouillon (of water) toe.

Doe de soep na het blenden nog even in een pan en warm goed door. Voeg het limoensap toe en proef of de soep goed op smaak is. Zo niet, voeg je nog wat zout en/of peper toe.

Tijd om op te scheppen! Eet smakelijk!

Laat me vooral even weten als jij deze soep gemaakt hebt via Instagram of Facebook met de hashtag #panasonicexperiencefresh, lijkt me heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Romige aspergesoep met een geheim ingrediënt || cookedbyrenske

P1000842.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *