Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Zoete aardappel gnocchi met spinazie pesto, pancetta/walnotenkruim en oude geitenkaas

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en geitenkaas || cookedbyrenske

Wow, wat een prachtig weer hebben we het afgelopen weekend en week gehad he!?
We hadden mazzel, want we vierden afgelopen zondag Sep zijn verjaardag alvast (hij wordt morgen 3, jeetje waar blijft de tijd!?!?!) en dat konden we gezellig in de tuin doen! 

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om de tuin weer wat toonbaarder te maken en ik moet zeggen, het is zonder al te grote ingrepen ontzettend opgeknapt!

Weer door naar waarom ik deze blog begon te schrijven; ZOETE AARDAPPEL gnocchi met spinazie pesto, pancetta/walnootkruim en oude geitenkaas.

Tijdens de finale van Panasonic Experience Fresh ambassadeur moesten we twee recepten binnen een uur maken. 

Het eerste recept heb ik al met jullie gedeeld en natuurlijk wilde ik jullie het andere recept ook niet onthouden! De opdracht was dat we in minstens 1 van de gerechten zoete aardappel moesten verwerken, het ingrediënt dat door de Facebook volgers van Panasonic gekozen was.

Dit heb je nodig
4 personen
voor de gnocchi
400 gram zoete aardappel
50-100 gram speltbloem
1 eidooier
25 gram zeer fijn geraspte oude geitenkaas
zout en peper

voor de pesto
100 gram spinazie
1 teen knoflook
extra vierge olijfolie
50 gram walnoten
50 gram oude geitenkaas
zout en peper

voor het pancetta/walnoten kruim
15 gram walnoten
2 plakjes pancetta

om af te maken
4 handjes spinazie
oude geitenkaas om te raspen over het gerecht

Bereiding
Was de zoete aardappel goed, droog af en prik hem rondom met een vork in.

Leg op een bordje en pof hem gaar in de magnetron op de hoogste stand. Een grote aardappel duurt ongeveer 10 minuten, een kleinere tussen de 6-8 minuten. Keer halverwege even om zodat hij aan alle kanten goed gaar wordt. Zodra de aardappel gaar is haal je hem uit de oven, snijd hem door en laat even afkoelen. 

Bak ondertussen de pancetta krokant in een koekenpan. Rooster in een ander pannetje de walnoten. 

Was de spinazie en droog hem in de droogmolen.

Snijd de 50 gram geitenkaas in grove stukjes, evenals de knoflookteen. 

Doe de spinazie, geitenkaas, knoflook, walnoten en 2-3 eetlepels olijfolie in de foodprocessor. 

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en geitenkaas || Foodprocessor || cookedbyrenske

Maal het tot een smeuïg geheel, niet te fijn, er mag nog wel wat structuur in zitten. Voeg nog extra olie toe wanneer te droog. Proef en breng op smaak zo nodig. Mocht je geen foodprocessor hebben kan het ook goed in een bakje van de staafmixer of zelfs met een vijzel.

Nu eten we best regelmatig zoete aardappel, dus ik ben goed bekend met de smaak en wat je ermee kan. Maar ik wilde natuurlijk wel een recept dat helemaal in het concept ‘Experience Fresh’ zou passen.

Daarom bedacht ik dit lekkere recept, door de zoete aardappel vol vezels.

Daarnaast gebruik ik speltbloem (niet te verwarren met speltmeel, deze kun je trouwens ook prima gebruiken, alleen wordt je gnocchi dan wat grover van textuur), die wat nootachtig van smaak is, combineert super met de andere smaken! 

De échte smaakmakers van het gerecht zijn de geitenkaas en pancetta, maar door niet al te veel toe te voegen blijven de zouten en verzadigde vetten laag in percentage. 

De walnoten, waar we wat meer van gebruiken, zitten vol gezonde onverzadigde vetten en de spinazie levert ijzer. Kortom, een gezond gerechtje dus! 

Wat ik eigenlijk bij al mijn recepten probeer te onthouden, is dat mijn kleine mannetje het ook moet lusten. Door de zoete aardappel gnocchi, die lekkere zachte kussentjes, en de walnoten erdoor werd dit door Sep erg gewaardeerd! Dus hier is het kidsproof bevonden!

Zodra de zoete aardappel een beetje afgekoeld is kun je hem door een aardappelpers halen in een kom. Laat nog iets verder afkoelen.

Zet ondertussen een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Ik kook meestal het water even voor in de waterkoker, dan gaat het een stuk sneller!

Voeg de eidooier, fijn geraspte oude geitenkaas, wat zout en peper en een gedeelte van de speltbloem toe, en roer met een lepel tot het meer een geheel wordt. Voeg steeds een beetje meer bloem toe tot het een deegje is, het mag een beetje plakkerig zijn! Voeg niet te veel bloem toe want dat wordt je gnocchi melig.

Verdeel het deeg in 4 delen en rol gelijkmatig uit tot een soort worst van ongeveer 2cm dik. Verdeel deze in kleine kussentjes van ongeveer 2 cm. Maak in elk kussentje met de achterkant van een vork een reliefje, zo blijft de saus beter aan de gnocchi kleven..

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en geitenkaas || Gnocchi || cookedbyrenske

Leg de gnocchi op een schuimspaan en laat rustig in het kokende water zakken. Zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. (als je speltmeel gebruikt, deze is wat grover van structuur, dan moeten de gnocchi 2-3 minuten langer koken)

Verwarm een grote koekenpan op met wat olijfolie. 

Schep met de schuimspaan de gnocchi in de koekenpan en bak even aan. Doe dan 2-3 eetlepels spinazie pesto erbij een 4 handjes verse spinazie en roer door, verwarm maximaal een minuutje en schep dan op! Eet smakelijk! 

Laten jullie me weten als je dit gerecht gemaakt hebt door me te taggen of #panasonicexperiencefresh te gebruiken? Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en geitenkaas || cookedbyrenske

P1010311

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en geitenkaas || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *