Panasonic Experience Fresh, Recepten, Taarten & Koekjes, Video's

Pompoen cheesecake met pecannoten en dadels

Pompoen cheesecake met pecannoten en dadels || cookedbyrenske

Als je aan pompoen denkt dan denk je aan herfst toch?
Wat ik zo leuk (en lekker) vind aan pompoen is dat het zo ontzettend veelzijdig is.
Niet alleen in hartige gerechten maar dus ook, zoals bij dit recept, in zoete gerechten.

Cheesecake zit meestal vol met suiker, boter en natuurlijk roomkaas. Ik heb geprobeerd hem iets verantwoorder te maken door de suiker te vervangen door honing en dadels en de boter wordt vervangen door pecannoten. De roomkaas die heb ik wel behouden.. want een cheesecake zonder roomkaas.. dat kan natuurlijk niet! De toevoeging van de speculaaskruiden maakt hem nog herfstiger.. proberen dus!

Kleine tip; maak deze taart een dag voor je je feestje viert, hij moet namelijk goed opstijven!

Dit heb je nodig
voor 1 taart van 26cm
voor de bodem
240 gr dadels
150 gr pecannoten

voor de vulling
400 gr pompoenpuree
600 gr roomkaas
3 eieren, 1 eidooier
50 gr honing
1 tl vanillepasta
3 tl speculaaskruiden

voor de topping
een handje pecannoten

Bereiding
Begin met de pompoenpuree maken. Hiervoor schil je de pompoen en snijd in stukjes, kook gaar en laat goed uitlekken en afkoelen. Maal tot een zijdezachte puree in de foodprocessor. Zet even apart.
N.B. neem je een flespompoen dan wordt je taart een stuk lichter van kleur, voor deze taart is de klassieke oranje pompoen het best geschikt.

Bekleed de hele taartvorm met bakpapier.

Maal de dadels en pecannoten met de foodprocessor tot een plakkerig mengsel.
Er mogen nog wel wat stukjes zichtbaar zijn.
Doe het mengsel in de taartvorm en druk met behulp van wat plasticfolie (tegen het plakken) stevig aan. Zet even apart.

Verwarm ondertussen de oven voor op 150℃

Meng de roomkaas en honing met behulp van de staafmixer met de garde.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en meng tot ze goed opgenomen zijn.

Meng de eidooier, vanillepasta en speculaaskruiden toe en meng.
Voeg als laatste de pompoenpuree toe en meng tot een glad mengsel.

Giet het mengsel op de bodem en bak 55-60 minuten. De taart moet nog een lichte ‘wobbel’ hebben.

Laat een uur afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Laat de taart compleet afkoelen op het aanrecht en erna minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Maal ondertussen de pecannoten tot een grof mengsel.

Strooi de gemalen pecannoten net voor opdienen over de taart.

Heb je deze taart ook gemaakt, deel dan een foto met de #panasonicexperiencefresh op FB of IG, vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Pompoen cheesecake met pecannoten en dadels || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *