Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Gevulde halloween paprika’s

Gevulde halloween paprika's || cookedbyrenske

Halloween vieren doen we hier in huis eigenlijk niet.. Sep wordt namelijk niet heel blij van al dat enge gedoe.. ik trouwens ook niet 😉 Maar de pompoenen met lichtjes erin vind ik dan weer niet eng, juist alleen maar heel gezellig!

Op pinterest werd ik geïnspireerd voor dit gerecht. Ik kan je vertellen dat het heel lekker is.. en daarnaast ook nog eens een topper voor kids met die leuke gezichtjes!

En natuurlijk kun je dit gerecht ook zonder de gezichtjes maken, dan zijn het gewoon heerlijke gevulde paprika’s!

Dit heb je nodig
voor 4 personen
4 oranje paprika’s
4 kippendijen
125 gr gerookte spekblokjes
1 ui
2 knoflooktenen
1 el tomatenpuree
1 bosui
3 el worcestershiresaus
4 el grove mosterd
200 ml wildfond
200 gr diepvries erwtjes
500 gr kruimige aardappels
scheutje melk
3 el griekse yoghurt
100 gr geraspte cheddar
peper en zout

Bereiding
Schil de aardappels en kook gaar in ruim gezouten water. Voeg 1 schoongemaakte knoflookteen in zijn geheel toe en kook deze mee.

Snipper de ui en snijd de andere teen knoflook fijn en fruit aan in wat olie in een ruime koekenpan.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee om te ‘ontzuren’.

Doe ondertussen de kippendijen samen met de spekblokjes in de foodprocessor en zet op de ‘vleesstand’.

Maal tot de gewenste gehakt structuur ontstaat.

Bak het kippengehakt rul. Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de wildfond, worcestershiresaus en 2 el mosterd toe. Laat het geheel inkoken tot een wat dikkere saus. Voeg op het laatst de bevroren erwtjes toe, omdat het geheel straks nog de oven in gaat hoeven deze niet mee te koken in de pan. Proef en voeg zo nodig nog zout en peper toe.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Maak er samen met de mosterd, griekse yoghurt, cheddar en een scheutje melk een smeuïge puree van. Breng op smaak met peper en zout. Houd een beetje van de cheddar apart om straks de paprika’s mee af te maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de paprika’s en snijd er een dekseltje vanaf (laat het steeltje zitten). Verwijder de zaadjes.

Snijd met behulp van een klein mesje verschillende halloween gezichtjes uit de paprika’s, net zoals je bij de pompoenen altijd ziet.

Begin met het vullen van de paprika’s met een klein laagje aardappelpuree. Doe dan een aantal eetlepels van het gehaktmengsel in de paprika’s, tot ongeveer 2/3. Vul af met de aardappelpuree en strooi nog wat cheddar erover. Zet de deksels erop en plaats de paprika’s in een ovenschaal en zorg ervoor dat ze goed blijven staan.

Bak 40-45 minuten af.

Waarschijnlijk houd je wat van de vulling over, omdat de paprika’s niet groot genoeg zijn om alles in kwijt te kunnen. Dit kun je makkelijk naast de paprika’s serveren door eerst het gehaktmengsel in een ovenschaal te doen, erna afdekken met de aardappelpuree en afmaken met nog wat geraspte cheddar. Bak dit ongeveer 20 minuten af (hoeft minder lang omdat er geen paprika omheen zit en alles al gaar is).

Heb je deze lekkere gevulde paprika’s ook gemaakt? Let me know door een berichtje te sturen of gebruik de #panasonicexperiencefresh op FB of IG! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Gevulde halloween paprika's || cookedbyrenske

Gevulde halloween paprika's || cookedbyrenske

Een gedachte over “Gevulde halloween paprika’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *