Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

FOODBLOG = ONLINE! En het recept van herfstige groentestoof met burrata

Herfstige groentestoof met burrata || cookedbyrenske

WELKOM lieve allemaal, wat super leuk dat je een kijkje komt nemen!
Best spannend… vandaag de grote onthulling van mijn nieuwe foodblog!!

Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt om alle blogs/recepten van mijn oude website over te zetten, maar ook om alle nieuwe recepten die ik sinds mijn blogstop heb gemaakt, online te zetten.

Het was even stoeien met WordPress, ik heb heel veel thema’s de revue laten passeren maar uiteindelijk is het deze geworden en wat ben ik er blij mee!

Wat kun je allemaal verwachten?
Alle recepten die ik maak als Experience Fresh ambassadeur voor Panasonic, maar ook af en toe eens een lekker stout taartje, bezoekjes aan leuke hotspots en een kijkje in mijn leven als mama van Sep en hoe ik om ga met mijn ziekte CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom).

Bert, Sep en Renske || Jekel Photography
Mijn mooie gezin (foto door Jekel Photography)

Ik neem je ook mee achter de schermen, hoe gaat nou zo’n foodshoot en hoe ziet mijn dag eruit als ik een kookvideo opneem? Genoeg diversiteit dus 😉

Wil je wat meer over mij te weten komen, lees dan vooral even mijn About pagina!

En natuurlijk gaat mijn foodblog online met een heerlijk recept.
Een no-nonsense gerecht met 1 van de lekkerste kazen die ik ooit at; Burrata.
Dit is een mozzarella maar dan gevuld met room.. serieuze foodporn als je het mij vraagt!

Bekijk snel de video om te kijken hoe je hem maakt..  enne mocht je nou niet zo’n magnetron met steam+ pan hebben kun je deze stoof ook gewoon op het fornuis maken. Het toevoegen van de ingrediënten en kooktijden blijven hetzelfde!

Dit heb je nodig
voor 4 personen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
2 aubergines
1 rode paprika
1 courgette
kaneelstokje
2 laurierblaadjes
2 steranijs
3 kruidnagels
2 tl venkelpoeder
handvol rozijnen
2 el kappertjes
tomatenpulp of blokjes uit blik
2 bollen burrata (verkrijgbaar bij de grotere AH’s)
paar takjes basilicum
peper en zout

voor erbij (optioneel)
ciabatta

Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn en doe samen met de tomatenpuree en wat olie in de speciale stoompan (zonder het stoommandje). Plaats de deksel erop en zet in de magnetron, stoof 2,5 minuut op 1000 watt.

Snijd ondertussen de rest van de groentes in blokjes van ongeveer 1×1 cm.

Doe de groenten, rozijnen en kappertjes bij het uienmengsel in de pan en roer goed door. Doe de kruiden in een kruidenbuideltje of net als ik in 2 theezakjes (waar je normaal gesproken losse thee in doet) en knoop goed dicht. Verstop het bundeltje onder de groenten en sluit de pan met de deksel.

Stoof voor 10 minuten op 1000 watt.

Voeg dan de tomatenpulp en de venkelpoeder toe en stoof verder voor 30 minuten op 1000 watt.

Bak ondertussen de ciabatta af volgens de verpakking.

Dien op met wat sneetjes van de ciabatta wat blaadjes basilicum en een halve bol burrata per persoon.

Eet smakelijk!

Heb jij dit gerecht gemaakt laat het me vooral weten via een berichtje of de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske via IG of FB, vind ik heel leuk om te zien!

En laat me vooral hieronder weten wat jullie vinden van mijn nieuwe blog!

Tot snel!

Liefs! Renske

Herfstige groentestoof met burrata || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *