Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Gestoomde witlof stampot met gegrilde peer, walnoten en roquefort

P1010840

Wow, wat een lieve reacties en berichtjes heb ik mogen ontvangen naar aanleiding van mijn vorige blog! Dankjewel daarvoor! Het is natuurlijk best spannend om zoiets persoonlijks online te gooien, maar het heeft me echt goed gedaan… ook in mijn koppie lijkt er een knopje te zijn omgegaan!

Ik doe het bloggen, recepten ontwikkelen en foto’s maken omdat ik het leuk vind en niet omdat het moet en zo voelt het nu van binnen ook, heel fijn ­čÖé

Vandaag weer een receptje voor Panasonic, dit ‘moet’ wel maar vind ik echt helemaal niet erg om te doen. Als je weer eens wat nieuws wilt proberen met witlof dan is dit echt een aanrader! En mocht je geen stoomoven/magnetron hebben dan kun je de aardappels ook gewoon koken en de laatste paar minuten de witlof toevoegen, verder is het recept gewoon hetzelfde! ­čśë

Dit heb je nodig
voor 4 personen
600 gr kruimige aardappels
500 gr witlof
2 peren
1 teentje knoflook
100 gr roquefort
Handjevol walnoten
Peper en zout

P1010871

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe 150 ml water in de steam+ pan en zet de stoomschaal erin. Leg de aardappels en het teentje knoflook de stoomschaal en doe de deksel op de pan.

Zet in de magnetron en stoom op 1000 watt voor 18 minuten.

Snijd ondertussen de witlof in stukjes van ongeveer 2×2 cm.

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, grill ze in een grillpan tot er een mooi grill streepje ontstaat.

Snijd de peren daarna in kleinere blokjes maar hou een paar partjes heel om de borden op te maken.

Voeg de witlof toe aan de aardappels en stoom nog 4 minuten op 1000 watt. (Check even of er nog water in de pan zit, zo niet voeg je nog wat toe)

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Doe de aardappels en witlof in een pan en stamp tot een grove puree.

Verbrokkel de helft van de roquefort erover, voeg ook de blokjes peer en de walnoten toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Schep op en maak af met nog wat roquefort en 2 partjes gegrilde peer.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Maak er vooral een foto van en deel hem op IG of Facebook met de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een priveberichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Kookze en tot snel!

Liefs! Renske

P1010874

P1010847

P1010863

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *