Lunch, Ontbijt, Panasonic Experience Fresh, Recepten

24 januari; Nationale Pindakaasdag – Vegan pindakaas pannenkoekjes met rode bessen en kokos

fullsizeoutput_3c4f

Bestaat dat?!? Nationale Pindakaasdag?! Jup!

De Pindakaaswinkel in Amsterdam is er vorig jaar mee begonnen hier in Nederland maar in Amerika is het al veel langer op 24 januari National Peanut Butter day.
Je kunt het wellicht wat raar vinden…. maar ik houd wel van een beetje gekkigheid en doe er graag aan mee šŸ˜‰

Op zoek naar goede pindakaas..
Sinds Sep geboren is ben ik veel meer gaan letten op wat er nou eigenlijk in producten uit de supermarkt zit en dus ook bij pindakaas. De welbekende Calve bevat toegevoegd zout en een mix van diverse oliĆ«n, maar ook de standaard pindakaas van het huismerk van de AH, daar zit helaas ook toegevoegde rommel in zoals palmvet en dextrose.. datĀ zijn niet de gezondste keuzes om te maken wat betreft pindakaas.

Maar AH heeft tegenwoordig ook 100% pindakaas. Zonder enige toevoeging, gewoon 100% pinda’s! En lekker dat die is en dus ook gezond!! Zoals je op de foto hieronder ziet, moet je hem wel even roeren voor gebruik. Dit is omdat de natuurlijke olie van de pinda’s boven komt drijven. Sinds kort verkopen ze naast de naturel ook een variant met stukjes pinda.
En het klopt dat hij wel iets duurder is, maar ik heb dat er wel voor over!

fullsizeoutput_3c4c

PINDAKAASLOVERSā™”
Niet alleen ik, maar ook Sep is dol op pindakaas.. hij geeft standaard het antwoord ‘pindakaas‘, als ik hem vraag wat hij op zijn brood wil.
Dus er moest gewoon een lekker recept online komen vandaag… vol pindakaas natuurlijk!

Sep verzon dat we pindakaas pannenkoekjes konden maken, het zit er al vroeg in bij hem.. een echte foodie in de dop! Dat vond ik een heel goed idee van hem dus mama verzon de rest van het recept en zo is dit heerlijke, vegan gerecht geboren… komt ie!

Dit heb je nodig
voor circa 8 pannenkoekjes
100 gr havermout
1 tl bakpoeder
200 ml kokosmelk (pak van bijvoorbeeld alpro, geen blikje dus!)
2 ruime el 100%Ā pindakaas (ik kocht hem bij de AH)
1 banaan

fullsizeoutput_3c4a

voor de topping
1 el pindakaas
rode bessen
handje gedroogde kokosvlokken

Bereiding
Maal de havermout met de bakpoeder tot een fijn meel in de foodprocessor.

Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en maal tot een glad beslag.

Verwarm een koekenpan met wat olie en bak circa 8 pannenkoekjes van het beslag. Dat komt neer op ongeveer een grote eetlepel beslag per pannenkoekje.

Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan.

Stapel de pannenkoekjes op, doe er wat pindakaas op en maak af met de rode bessen en kokosvlokken.

Eet smakelijk en happy Peanut Butter day!

Laat je het me weten als je deze heerlijke pannenkoekjes ook gemaakt hebt? Vind ik heel leuk om te zien! Gebruik de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een prive berichtje!

Liefs! Renske

fullsizeoutput_3c49

fullsizeoutput_3c41

fullsizeoutput_3c4b

fullsizeoutput_3c44

Een gedachte over “24 januari; Nationale Pindakaasdag – Vegan pindakaas pannenkoekjes met rode bessen en kokos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *