Recepten, Taarten & Koekjes

Valentijnsdag!? Maak deze chocoladehartjes met heerlijke toppings!

fullsizeoutput_3e2f

Het is alweer bijna de 14e van februari!
En dat betekent natuurlijk dat Valentijnsdag eraan komt!
Bert en ik vieren geen Valentijnsdag omdat ons jubileum van onze verkering 31 januari is.. en dan vieren we dat eigenlijk altijd 🙂
Ik hoor je bijna denken.. maar jullie zijn toch getrouwd? Jup! Komende juni alweer 5 jaar, maar toch vinden we het fijn om ook onze verkeringsdatum te vieren.. gewoon omdat het kan! En die 5 jaar gaan we ook vieren, misschien zelfs in Parijs!

Vandaag wil ik jullie inspireren met een klein receptje mocht je je lief wél willen verrassen met Valentijn! ♡ Hoe leuk is het om deze chocoladehartjes in de broodtrommel van je lover te verstoppen met een lief briefje, of bij het ontbijt te serveren naast een lekker bordje kwark met granola en vers fruit?

Het recept maakte ik samen met Dalí van Zonderzooi. Ik volg haar al een tijdje via Instagram en heb aan haar gevraagd of ze het leuk vond een keer samen aan de slag te gaan.. Zoals je ziet was ze daar wel voor in! Binnenkort komen er nog meer recepten die we samen hebben gemaakt online, stay tuned dus!

Dit heb je nodig
voor 6 hartjes
100 gr pure chocolade (liefst boven de 70%)
12 gojibessen
10 gezouten pistachenootjes
5 pecannoten
1 tl chiazaad

verder nodig
hartvormige siliconen cupcakevormpjes (zoals deze bijvoorbeeld)

fullsizeoutput_3e2a

Bereiding
Breek de chocolade in stukjes en smelt in de magnetron op 700w in ongeveer 2 minuten. Roer tussendoor wel anders kan de chocolade verbranden. Durf je dit niet aan smelt de chocolade dan au bain marie.

Snijd ondertussen de pecannoten fijn, verwijder de schil van de pistachenootjes en snijd ook deze fijn.

Verdeel de gesmolten chocolade over de siliconenvormpjes en strooi de toppings erover. Zet de vormpjes in de koelkast of vriezer om te laten stollen.

Ga jij je lief verrassen?!

Heb je de hartjes gemaakt.. maak er dan vooral een foto van en gebruik de #cookedbyrenske op IG of FB, of stuur me een priveberichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

fullsizeoutput_3e22

fullsizeoutput_3e28

0 gedachten over “Valentijnsdag!? Maak deze chocoladehartjes met heerlijke toppings!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *