Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Lunch eens anders met Koningsdag; geroosterde wortel hummus met versgebakken brood, jum!

Koningsdag || Geroosterde wortel humus || cookedbyrenske

Na even wat stilte hier op mijn blog ben ik er weer hoor!
Ik heb een paar drukke (wel hele leuke!) weken achter de rug waardoor een vol hoofd en de vermoeidheid me tegenhielden om te bloggen/fotograferen. En zoals ik al eerder in deze blog schreef; dat is PRIMA! Deze blog is mijn hobby, dus het moet leuk blijven en geen moeten worden 🙂 als er dan een weekje geen blog verschijnt is dat dus prima!

Koningsdag 2018
De titel heeft het al verraden; vandaag een heerlijk receptje voor Koningsdag!
Maar dit kan natuurlijk ook gewoon heel goed op alle andere dagen van het jaar.
Door de wortels eerst te roosteren met een berg heerlijke specerijen wordt hij heerlijk zoetig maar toch een beetje spicy. Zeker het proberen waard… ik serveerde hem afgelopen week op ons feestje en daar was hij zo op!

De basilicum cress die je op de foto’s ziet heb ik zelf gekweekt in een kweekschaaltje van de Dille & Kamille, de zaadjes kun je vinden bij bijvoorbeeld de Intratuin. Heel makkelijk en lekker! Mocht je hier geen zin in hebben kun je bijvoorbeeld ook tuinkers gebruiken, smaakt er ook lekker bij!

Dit heb je nodig
voor het brood
350 gr speltmeel
250 wit broodmeel
355 ml water
10 gr zout
18 gr boter
7 gr gist (gedroogd)

voor de wortel hummus
500 gr wortelen
3 tenen knoflook
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blik (400gr) kikkererwten (uitgelekt)
sap van 1 citroen
1 el tahin
Olijfolie
Peper en zout
Wat feta, verkruimeld
Basilicumcress (optioneel)

Koningsdag || Geroosterde wortel humus || cookedbyrenske

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het brood (behalve de gist) in het bakblik waar de kneedhaak in zit. Stel de broodbakmachine in op menu 2, maat XL, donkere korst en druk op start. Na 2u is het brood klaar, laat deze helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de wortel hummus. Schil de wortel en snijd in schijfjes van 0,5 cm. Doe in een ovenschaal samen met de knoflooktenen (met schil), de specerijen, peper en zout en wat olijfolie.

Zet op de bodem van de combi stoomoven en rooster 25 minuten op grill 3, micro 440 watt. Laat daarna de wortels volledig afkoelen. Verwijder de schillen van de knoflook.

Doe de geroosterde wortels en knoflook samen met de uitgelekte kikkererwten, de tahin, citroensap, wat peper en zout en een flinke scheut olijfolie in de foodprocessor. Maal tot een smeuïge massa. Voeg zo nodig nog extra olijfolie toe als de humus te droog is.

Snijd een flinke plak van het vers gebakken brood en besmeer met de wortel hummus. Kruimel wat feta erover en maak af met de basilicumcress. Eet smakelijk!

Heb jij deze wortel hummus met vers brood ook gemaakt? Let me know door me een berichtje te sturen, een comment hieronder achter te laten of gebruik te maken van deze; #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh. Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer lieve lezers!

Liefs! Renske

Koningsdag || Geroosterde wortel humus || cookedbyrenske

Koningsdag || Geroosterde wortel humus || cookedbyrenske

Koningsdag || Geroosterde wortel humus || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *