Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

Ik vind het altijd zo leuk om nieuwe bereidingen of smaken uit te proberen en in dit recept heb ik dat beide gedaan! Miso had ik al wel eerder gebruikt in een recept uit een kookboek en het stomen van eten natuurlijk ook al, maar het stomen van vis had ik me tot nu toe nog niet aan gewaagd.. alhoewel, wel geprobeerd maar dat is meerdere keren mislukt! Maar dit recept.. is een blijvertje!

De marinade van miso is best heftig van smaak maar overheerst de zalm totaal niet gelukkig! Hij wordt boterzacht door het stomen en dan in combinatie met het zoet zure van de komkommer en het romige van de kokosrijst.. jumm! Ow en mocht je geen stoomoven hebben, gebruik dan een stoommandje!

Dit heb je nodig
voor 4 personen
4 verse zalmfilets (zonder vel)

voor de marinade
2 el miso pasta
2 el honing
2 el sojasaus (minder zout)
1 teen knoflook (fijngeperst)

voor de rijst
200 gr zilvervliesrijst
400 ml kokosmelk
snuf zout

voor de komkommer
1/2 komkommer
1 rode ui
50 ml azijn
1 el suiker
chilivlokken (naar smaak
peper en zout

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal waar de zalmfilets inpassen. Smeer de zalmfilets helemaal in met de marinade en laat minimaal een half uur afgedekt in de koelkast marineren.

Breng de azijn met de suiker en chilivlokken aan de kook en laat sudderen tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schaaf de komkommer met een mandoline of dunschiller in lange plakken en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom en giet het warme azijnmengsel erover. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast tot de rest klaar is.

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking in de kokosmelk. Voeg ook een snuf zout toe.

Leg de zalmfilets op de panacrunch pan en plaats op het hoogste niveau in de oven. Selecteer STOOM 1 en stoom de filets in ongeveer 7,5 minuut gaar (check even tussendoor, elke zalm is anders in dikte!)

Dien op met de rijst en zoet zure komkommer en maak eventueel af met wat koriander, fijngesneden bosui en sesamzaadjes.

Heb jij deze zalm met miso ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer

0 gedachten over “Gestoomde miso zalm met kokosrijst en zoet zure komkommer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *