Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Homemade gnocchi met tuinbonen, paddestoelen en citroen roomsaus

Homemade gnocchi met tuinbonen, paddestoelen en citroen roomsaus || cooked by Renske
Hallo lieve lezers!

Vandaag even een kortere inleiding dan jullie van me gewend zijn. Binnenkort weer een wat langere, persoonlijke blog.. beloofd!

Dit recept heeft gelukkig niet heel veel introductie nodig, dus check de video en maak het zelf! 😉

Dit heb je nodig
voor 4 personen
voor de gnocchi
  • 400 gr aardappelen
  • 50-100 gr bloem
  • 25 gr pecorino (fijn geraspt)
  • 1 eidooier
  • peper en zout

    voor de saus
  • 450 gr tuinbonen
  • 250 gr paddestoelen mix
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 200 ml kookroom
  • 50 gr pecorino + wat extra (fijn geraspt)
  • 3 takjes rozemarijn
Bereiding
  • Was de aardappelen en prik ze rondom in. Gaar ze in ongeveer 8 minuten in de magnetron op 1000 WATT.
  • Laat even afkoelen en snijd ze doormidden. Schep met een lepel de aardappel uit de schil en haal dit door een aardappelpers. Laat verder afkoelen.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de paddestoelen in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd deze ook fijn.
  • Stoom de tuinbonen (bevroren) in de stoomoven, 15 minuten op STOOM 3. Spoel af met wat koud water en verwijder de velletjes (dit is optioneel, ik vind het zonder velletje lekkerder maar die kun je wel gewoon eten).
  • Voeg de eidooier, pecorino, wat zout en peper en een gedeelte van de bloem toe, en roer met een lepel tot het meer een geheel wordt.
  • Voeg steeds een beetje meer bloem toe tot het een deeg is, het mag een beetje plakkerig zijn! Voeg niet te veel bloem toe want dat wordt je gnocchi melig.
  • Verdeel het deeg in 4 delen en rol gelijkmatig uit tot een soort worst van ongeveer 2cm dik. Verdeel deze in kleine kussentjes van ongeveer 2 cm.
  • Maak in elk kussentje met de achterkant van een vork een reliefje, zo blijft de saus beter aan de gnocchi kleven.. Leg de gnocchi op een theedoek met wat bloem tot je ze gaat bakken.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan met wat olijfolie, voeg de paddestoelen en fijngesneden rozemarijn toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Blus af met de kookroom en laat het inkoken in zo’n 3-5 minuten.
  • Voeg dan de rasp en sap van de citroen toe en de fijn geraspte pecorino en laat nog even doorkoken.
  • Roer de tuinbonen door de saus en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit een andere koekenpan met wat olijfolie op het vuur en bak daar in een paar minuten de gnocchi goudbruin.
  • Tijd om op te scheppen! Verdeel de gnocchi over 4 borden en schep de saus erover. Maak af met nog wat geraspte pecorino; eet smakelijk!

Heb jij deze gnocchi ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel!
Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *