Hoofdgerechten, Recepten

Week zonder vlees || #2 Gnocchi met tomaten en venkelsaus

Week zonder vlees >> Waarom zou je meedoen?

Zoals ik gister al vertelde zijn wij vorig jaar gestart met het ‘minder vlees eten’. Helemaal vegetarisch worden, dat zit er (nu nog) niet in want Bert en ik houden echt wel van een lekker stuk vlees op zijn tijd.. daar kunnen we zó van genieten dat we er nog geen gedag tegen kunnen zeggen.

Maar vorig jaar kwam wel echt het besef wat de vleesproductie eigenlijk met onze planeet doet. Dus hebben wij onze ‘vleesinname’ drastisch teruggeschroefd naar 1 á 2 keer per week.

In het begin gaf Bert wel wat tegengas, want; ‘straks mis ik mijn vlees in de gerechten‘. Gelukkig heb ik het tegendeel kunnen bewijzen en mist hij het eigenlijk bijna nooit in de vegetarische gerechten die ik maak.

Dus dan de vraag, waarom zou je meedoen? Omdat het beter is voor onze planeet, omdat we dan de verschrikkelijke vlees industrie niet steunen (liever vlees van een boerderij die goed met dieren omgaat!), omdat lekker vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn en omdat het ook wel eens leuk is de uitdaging aan te gaan toch?

Wil je je inschrijven of gewoon wat meer informatie? Ga dan even naar de website van de #weekzondervlees!

Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 500 gr gnocchi
  • 2 venkels
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomaten puree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Rode wijn azijn
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit aan in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Snijd de venkel in stukken van ongeveer 2 cm, ris de rozemarijn van de takjes en snijd ragfijn. Voeg toe aan de pan en bak mee. Houd het groen van venkel apart om straks de borden met af te maken.
  • Voeg ook de tomatenpuree, venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Bak het geheel tot de venkel lichtjes begint te karameliseren. 
  • Blus af met een scheut rode wijn azijn, zodra dit ingekookt is voeg je de tomatenblokjes toe. Vul het blikje tot de helft met water en voeg dit ook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus, met de deksel op de pan, op laag vuur ongeveer een half uur pruttelen.
  • Breng een grote pan water aan de kook voor de gnocchi. Kook gaar volgens de verpakking.
  • Voeg de gnocchi toe aan de saus en schep op. Verdeel over 4 borden en maak af met wat van het groen van de venkel. (tip! ook heel lekker met verse burratta)

Heb jij deze gnocchi ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #weekzondervlees op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Morgen ben ik er weer met een nieuwe receptje, tot dan!

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *