Uncategorized

Kidneybonen burger met shiitake, miso mayonaise, ‘pickled’ radijsjes en gegrilde lente-ui

‘Mouthwatering’

Voordat we op vakantie gingen (daarover later een andere blog!), sprak ik weer met Kamile af om samen te fotograferen.

De vorige keer was ons zó goed bevallen (zie hier de foto’s die we toen maakten) dat we weer lekker samen aan de slag zijn gegaan.

Burgers zijn best wel een uitdaging om te fotografen en dat is juist iets waar Kamile en ik blij van worden!

Ik vind trouwens het hele proces voordat we überhaupt foto’s gaan maken al heel erg leuk. Vanaf het moment dat we bespreken wat we zullen gaan fotograferen .. het uitdenken van het recept tot het bedenken van de stijl waarin we willen fotograferen.

Ik ben súper trots op deze foto’s, want bedenk eens even.. we maken deze ‘gewoon’ in mijn slaapkamer he?!

Dit heb je nodig

voor de burgers

  • 1 sjalot
  • stuk gember van 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr shiitake
  • 1 blik kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 el miso
  • 1 ei
  • 5 el havermout

voor de miso-mayo

  • 3 tl miso
  • scheutje water
  • 1 tl sesamolie
  • 2 flinke el mayonaise
  • sap van 1/4 limoen

voor de ‘pickled’ radijsjes

  • 1 bosje radijsjes in dunne plakjes
  • 10 el rijstazijn
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker

verder nodig

  • 4 hamburger broodjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 a 2 little gem sla
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de sjalot en snijd de knoflook en gember ragfijn. Fruit aan in een beetje sesamolie.
  • Snijd de shiitake grof en bak deze op hoog vuur mee, zo’n 5 minuten.
  • Meng de miso erdoor en laat volledig afkoelen.
  • Doe het mengsel samen met de kidneybonen, havermout, ei en wat peper en zout in de foodprocessor. Maal tot er een soort gehakt ontstaat. (Is het mengsel te nat? Voeg dan wat extra havermout toe)
  • Vorm 4 burgers van het mengsel, leg op een bakpapiertje (tegen het plakken) op een bord en zet in de koelkast tot je ze nodig hebt.
  • Verwarm voor de ‘pickled’ radijsjes de rijstazijn en voeg de suiker en het zout toe. Verwarm tot dit opgelost is.
  • Giet over de plakjes radijsjes en laat afkoelen.
  • Roer voor de miso-mayo de miso los met het scheutje water en de sesamolie. Voeg de mayonaise en het limoensap toe en roer goed door tot er een gladde saus ontstaat.
  • Bak indien nodig de hamburger broodjes af.
  • Laat een grillpan heet worden op het vuur. Smeer de lente-uitjes in met wat sesamolie en grill tot er een mooi grillstreepje ontstaat aan beide kanten.
  • Bak de burgers in zo’n 10 minuten.
  • Bouwen maar! Begin met een eetlepel saus op het broodje, dan een blaadje sla, de burger, paar plakjes radijs, lente-ui, nog meer saus en maak het af met een blaadje sla en de bovenkant van het broodje.

Heb jij deze burger ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Nog op zoek naar meer hamburger inspiratie? Bekijk dan eens dit lekkere recept van een klassieke hamburger op de website van Wijnspijs.

Tot snel!

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *