Recepten, Taarten & Koekjes

Simpele perentaart met noten en speltmeel

Simpele perentaart met noten en speltmeel || cookedbyrenske

Tegenwoordig hebben wij nauwelijks nog koekjes of andere lekkere dingen in huis.
Ten eerste vanwege alle zooi die daarin zit maar ook vanwege de verleiding die al dat lekkers met zich meebrengt.. liever voorkomen denk ik dan maar!

Maar als we visite krijgen wil ik wel wat lekkers op tafel neerzetten, dus dan maak ik bijna altijd zelf wat. Deze keer een hele simpele taart met spullen die ik altijd in huis heb en die niet mislukken kan!

Ik maakte hem al eerder met pruimen en abrikozen.. maar deze versie met peren is eigenlijk nog lekkerder! In feite kun je hem dus maken met het fruit dat je in huis hebt, de basis blijft hetzelfde 🙂

En ja.. voor de oplettende lezer, er zit suiker in. In het weekend hebben wij de regel dat we wel lekkere dingen mogen.. Gewoon een stukje taart of patatje met. We willen genieten van het leven, maar dan wel bewust!

Dit heb je nodig
voor 1 taart van 26cm
50 gram havermout
50 gram gemengde noten
50 gram speltmeel
2 tl bakpoeder
100 gram rietsuiker
3 eieren
150 gram boter
3 peren
snuf zout

om af te maken (optioneel) 
poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170℃ en vet een taartvorm van 26 cm in. Ik gebruikte een quichevorm.

Maal in het bakje van de staafmixer (of in een andere keukenmachine) de havermout en noten tot een fijn meel. Meng daar het speltmeel, de bakpoeder en het zout door en zet even apart.

Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa. Als het er wat wittig uit gaat zien is het goed.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Het kan eruit zien alsof het gaat schiften, maar dat komt helemaal goed!

Mix dan in delen het droge mengsel erdoor tot het een glad beslag is. Doe in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel over de taart met het snijvlak naar boven. Ik legde ze in een soort stervorm neer.

Bak af voor ongeveer 35 minuten. Elke oven bakt anders, dus altijd even checken met de sateprikker!

Laat zo’n 5-10 minuten afkoelen en verdeel dan de poedersuiker over de taart. Eigenlijk is helemaal laten afkoelen het beste, want dat smelt de poedersuiker niet, maar warm is de taart nog lekkerder!

Ik gebruikte voor de poedersuiker het zeefje van mijn kweekschaaltje (deze kocht ik bij Dille en Kamille), omdat mijn kleine zeefje kapot was gegaan. Soms moet je een beetje creatief zijn in het leven he?!

En dan aansnijden en genieten maar!

Heb je deze taart gemaakt? Let me know via IG of Facebook, vind ik leuk!

 Liefs! Renske

Simpele perentaart met noten en speltmeel || cookedbyrenske

Simpele perentaart met noten en speltmeel || cookedbyrenske

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *