Borrelhapjes, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Halloween; broodbotten met bloederige paprikasaus

Halloween inspiratie!

Deze heerlijke broodbotten met bloederige paprikasaus super makkelijk om te maken. Ik heb ze nu als botten gevormd, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Maak ze in de vorm die je wilt en je hebt hét perfecte borrelhapje voor op een feestje 🙂

TIP! Vorig jaar maakte ik deze gevulde paprika’s voor Halloween!

Dit heb je nodig

voor 8 broodbotten

  • 200 gr speltbloem
  • 250 gr bloem
  • 240 ml water
  • 4 el olie
  • 1,5 tl gist
  • 1 tl zout 
  • 4 plakjes cheddarkaas 

voor de saus

  • 3 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheut appel cider azijn
  • 1 blik tomatenpulp
  • 1 el rietsuiker
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de broodbotten (behalve de gist en de plakjes kaas) in het bakblik waar de kneedhaak al in zit. Doe de gist in het daarvoor bestemde bakje in de deksel. Zoek het pizzadeeg menu op en druk op start.
  • Snijd de ui, punt paprika’s en knoflook grof. Verwarm een koekenpan met wat olie en fruit de ui aan.
  • Voeg na een minuut of 3 de knoflook en de tomatenpuree toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. 
  • Voeg de paprika en de beide paprikapoeders toe en bak het geheel nog 10 minuten op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren.
  • Blus af met de appel cider azijn, zodra die verdampt is voeg je de tomatenpulp en de rietsuiker toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en doe een deksel op de pan. Laat de saus ongeveer 45 minuten sudderen. Laat afkoelen en pureer hem dan in een hoge beker fijn met de staafmixer.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Ik koos ervoor om de helft te vullen met kaas en de andere helft niet.
  • Voor de gevulde rol je het deeg uit tot een rechthoek. Snijd de cheddar in reepjes en leg in het midden van het deeg.  Bestrijk de randjes met wat water en vouw het deeg dicht. Zorg dat je geen randjes meer ziet en het deeg goed dicht zit, anders loopt de kaas eruit tijdens het bakken. De uiteindes vouw je naar binnen zodat er een bolletje ontstaat, vorm daar dan weer 2 bolletjes van en er ontstaat een botvorm.
  • Voor de ongevulde broodbotten rol je het deeg tot een worstje en snijd de uiteindes een klein stukje in. Vorm daar 2 bolletjes van en zo ontstaat er een botvorm.
  • Leg de botten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met wat water. Maak ze eventueel nog af met wat grof zeezout en/of chilivlokken als je van een beetje pit houdt!
  • Bak in ongeveer 12-15 minuten af in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat het griezelen maar beginnen!

Heb jij deze broodbotten ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer!

Liefs! Renske 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *