Panasonic Experience Fresh, Recepten, Taarten & Koekjes

Sinterklaas bestaat niet; wel of niet vertellen? En heerlijke speculaas cheesecakejes!

SINTERKLAAS bestaat niet… wel of niet vertellen?

Vandaag komt Sinterklaas weer aan in ons koude kikkerlandje en dat vergt als foodblogger maar ook als ouders zijnde de nodige voorbereiding.

Als foodblogger ben je in september, al dan niet eerder, al bezig met het verzinnen, testen, fotograferen en uitwerken van recepten. Dit jaar komt er trouwens maar één Sint recept online, voor meer inspiratie; vorig jaar maakte ik deze appel cupcakejes met speculaaskruiden.

Als ouder ben je bezig met de cadeautjes, met wie en waar vieren we het en daarnaast bedachten wij ons dit jaar; willen we Sep al vertellen dat de Sint niet bestaat?

Het antwoord is  JA, dat willen we. En dat hebben we dan ook gedaan afgelopen week. De kleine man nam het allemaal prima op, geen vuiltje aan de lucht! Niet dat ik anders verwacht had, maar toch fijn!

Waarom vraag je je wellicht af?

Sep is nu 4 jaar en begint steeds meer te begrijpen. We proberen hem te leren dat liegen niet hoort en je altijd de waarheid moet vertellen. 
Voor ons gevoel zouden we Sep voorliegen als we niet vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, en dat jarenlang… wellicht komt dat op jou wat overdreven over, maar voor ons voelt het goed zo. Uiteindelijk krijgt hij heus wel cadeaus, mag hij zijn schoen een keer zetten, gaan we naar de intocht en vieren Sinterklaas op 5 december, want we blijven het gewoon een heel leuk, traditioneel Nederlands feestje vinden!

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd, als je kinderen hebt, vertel jij het wel of niet? 

Tijd voor het recept, deze speculaas cheesecakejes zijn zo gemaakt, ze moeten alleen wel even een nachtje opstijven. Dus mocht je ze voor het heerlijke avondje willen maken, begin er dan op 4 december mee 😉

Dit heb je nodig

voor 16 cheesecakejes
voor de bodem

  • 200 gr speculaasjes
  • 75 gr boter

voor de vulling

  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 300 gr roomkaas (op kamertemperatuur) 
  • 3 eieren + 1 dooier (op kamertemperatuur)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 tl speculaas kruiden

voor de topping

  • flinke hand chocolade kruidnoten

Bereiding

  • Smelt voor de bodem de boter in een steelpannetje en maal de speculaasjes fijn in de foodprocessor.
  • Meng de boter door de fijngemalen speculaasjes.
  • Verdeel het mengsel over de cupcake vorm, druk dit goed aan met behulp van een lepel en zet even apart. (Als vorm gebruikte ik een siliconen cupcake vorm, een normale kan ook maar vet deze dan extra goed in!)
  • Klop voor de vulling de roomkaas en de Griekse yoghurt luchtig.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe tot ze opgenomen zijn en als laatste de eidooier.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Roer dan met een spatel de gecondenseerde melk en speculaas kruiden door het mengsel en verdeel het over de cupcake vorm. 
  • Bak in zo’n 15 minuten gaar, let op; er mag zeker nog een ‘wobbel’ in de cakejes zitten!
  • Laat de cakejes volledig afkoelen op het aanrecht en zet ze dan afgedekt een nachtje in de koelkast.
  • Snijd net voor opdienen de chocolade kruidnoten grof en verdeel dit over de cheesecakejes. Welkom Sinterklaasje!

Heb jij deze cheesecakejes ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *